Praat met een consulent over uw verdriet en gevoelens van pijn bij Uw Spirituele Hulplijn

Bijna elk overlijden slaat een wond, een diepe en pijnlijke geestelijke wond.

Zo'n zelfde gevoel van onherstelbaar geacht verlies kan ontstaan door echtscheiding en verlating.

En net zoals bij lichamelijke verwondingen geldt ook hier: alleen rust, tijd, aandacht en liefdevolle verzorging kunnen genezing brengen.

Het rouwproces is een heel complex van gevoelens, reacties en veranderingen, die zich tijdens die genezing voor kunnen doen.

U kunt leren om bewust te kiezen voor de manier waarop u uzelf geneest, hoewel er in het begin nauwelijks van enige vrijwillige keuze sprake lijkt te zijn. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld die van de acceptatie. Om uzelf uw verdriet te gunnen, om uzelf toe te staan om alle gevoelens van pijn, angst en ellende die u bestormen, intens te ondergaan. Als u dat doet, heeft u alvast gekozen voor de weg, die tenslotte tot een nieuw leven en een nieuw geluk zal leiden.

U kunt ook kiezen voor totaal afsluiten, isoleren, niets meer voelen, niets meer bewust willen ondergaan. Hoe begrijpelijk ook, toch kiest u daarmee eigenlijk voor uw eigen psychische dood, soms zelfs op termijn voor de fysieke dood. Aanvankelijk zullen de persoonlijke karakterstructuur en vroeger aangeleerd rouwgedrag de manier bepalen waarop iemand op een verlies reageert. Zulke invloeden kunnen in sommige gevallen een minder gunstig lichamelijk reactiesysteem veroorza­ken. Weest u zich er van bewust dat een eenmaal verworven gedrags­patroon altijd nog kan veranderen, als u dat zelf tenminste wilt.

Leren leven met verlies betekent in de eerste plaats: uw gevoelens de kans geven. Laat ze tot u doordringen, leer met ze te leven - zorg dat u zelf weer leert leven!

 Een begripvol advies kan hier grote steun bieden.

Consulenten
Consulenten

Marleen

 

Tel. Ned. 0909 7272466
0,80 per minuut
Tel. Bel. 0903 51028
1,25 per minuut
Boxnummer: 003
 • Paragnost/Medium
 • Tarot
 • Zingeving
 • Life Coach
 • Rouw verwerking
 • Meer over mij
   
  E-mailconsult van Marleen
  Top
  Top